Elk jaar wil ik toch minstens een keer deze herfstklassieker op tafel zetten.
Deze salade met witte en zwarte pens, witloof en appel heeft het allemaal : zacht en krokant, bitter en zoetzuur, mooi kleurenpalet. Eenvoudig maar verrassend lekker! Voor wie van herfstige smaken houdt!
Voor 2:
1 à 2 witte pensen
1 à 2 zwarte pensen
2 stronkjes witloof
1 zakje veldsla met rode biet
2 appels (naar keuze geschild of ongeschild)
boter
1 citroen
mosterd
witte-wijnazijn
peper en zout
sla-olie (zonnebloem, arachide ...)
eventueel wat bieslook of andere verse kruiden
Maak een eenvoudige vinaigrette van mosterd en witte-wijnazijn en olie, peper en zout en eventueel wat bieslook.
Snij het witloof in fijne reepjes. Verwijder het klokhuis en snij 1 appel in kleine blokjes. Doe de appelblokjes en het witloof in een slakom en besprenkel met wat citroensap om verkleuring te voorkomen. Meng de gewassen veldsla met de helft van de vinaigrette, en zet opzij. Snij de andere appel in dunne schijfjes en besprenkel met citroensap.
Verwijder het vel van de pensen. Dat gaat zeer makkelijk. Snij ze in dikke
schijven.
Bak de schijfjes pens in een matig hete pan tot ze bruin kleuren. Kruid met peper en zout.
Schik appeltjes en witloof en veldsla naar eigen smaak op een groot bord en doe er de pens bovenop. Nog een bruin broodje erbij en je hebt een smakelijke lunchmaaltijd!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.