maandag 4 november 2013

Pasta met pancetta en peperoni

Maandag is meestal een dag dat ik uit de voorraad probeer te koken. Met dit recept is dit helemaal geen opgave.  Probeer wel voor kwaliteitsvolle ingrediënten te gaan. Ik probeerde vandaag een bokaal ambachtelijk gepelde tomaten uit Puglia uit en ambachtelijke pasta uit Calabrië. De verse pepers kan je makkelijk vervangen door ingemaakte pepers. 




Nodig voor 2:

200 à 250 gr  korte pasta (cavatappi, casarecci, filei calabresi ...)
1 bokaal (of blik) gepelde tomaten, uitgelekt en in stukken gesneden  (Bewaar  het vocht) 
1 kleine ui, gesnipperd
1 stukje gedroogde peper (optioneel)
1 rode paprika, of 1/2 rode + 1/2 groene, in blokjes gesneden
100 gr pancetta, in blokjes gesneden
olijfolie
peper en zout
verse peterselie en basilicum
parmezaan

Bak de pancetta aan in een kleine wokpan. Haal hem daarna  uit de pan en zet opzij op een bord met een velletje keukenpapier.

Bak de ui (en eventueel het droge pepertje) in hetzelfde vet en laat even sudderen. Doe er de paprikastukjes bij en laat die  meegaren. Doe er na een kleine 10 minuten de uitgelekte en in stukken gesneden tomaten bij en laat verder pruttelen. (Haal  ev. het pepertje weg.) Voeg wat tomatenvocht toe als het mengsel te droog wordt. Kruid met flink wat zwarte peper van de molen en wat zeezout. Doe er de  fijngehakte peterselieblaadjes bij.

Bereid intussen ook de pasta. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.

Doe de pasta bij de tomatensaus, met wat kookwater. Het zetmeel in het water  helpt de saus binden. Roer even goed door en neem de pan van het vuur. Werk af met een blaadje basilicum en dien op met parmezaan om erover te raspen.  






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.