zaterdag 8 februari 2014

Radicchio met balsamico en blauwe kaas

Radicchio kun je een beetje vergelijken met ons witloof. Het heeft een ietwat bittere smaak en kan zowel rauw als gestoofd of gegrild gebruikt worden. De variant die je bij ons makkelijkst kunt krijgen zijn de ronde kroppen. Het seizoen van radicchio duurt niet zo lang. Profiteer ervan en geniet van deze prachtige Italiaanse wintergroente. Het bijgerecht van vandaag  past perfect bij een gegrilde lendenbiefstuk. Aan mijn presentatie en fotografie is nog wat werk, maar de smaak was meer dan OK.

1 radicchio,in 8 parten verdeeld
4 sjalotjes, gepeld en in partjes
25 à 50 gr roquefort
balsamico-azijn
olijfolie
peper en zout

Stoof de sjalotjes aan in wat olijfolie. Doe er de radicchio bij en laat die slinken. Voeg er wat balsamico en olie bij en de verbrokkelde roquefort. Kruid af met peper en zout. 
Ondertussen heb je tijd om een biefstuk te grillen. Je kan  er nog een groene salade bijgeven, met wat zongedroogde tomaatjes en wat geschaafde parmezaan, en eventueel een stuk ciabatta met wat kruidenboter.
Wij dronken hier een Siciliaanse Etna Rosso bij. Perfecte match. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.