donderdag 6 februari 2014

Varkenswangetjes op zijn Mexicaans

Er zijn zo van die dagen dat je voelt dat alle smaken meteen goed zitten. Vandaag was er zo een. Met als resultaat een stoofpotje om duimen en vingers af te likken. Niet moeilijk,  maar uiteraard heb je er wel wat tijd voor nodig.  Een mooie concurrent voor de chili con carne.

Voor 2 à 3:
750 g varkenswangetjes, ontvliesd
100 g pancetta, in blokjes gesneden
5 wortelen, schijfjes
2 uien, fijngesnipperd
1 blik 400 g cannellini-bonen, uitgelekt

1 blik gepelde tomaten
1 el tomatenpuree
2 dl rode wijn
2 el olijfolie
1 el komijn 
1 blaadje laurier
1 takje tijm 
1 tl gerookt paprikapoeder  (pimenton)
1 snuifje cayennepeper 
peper en zout
1 Knorr groentenbouillonketeltje 

koriander, om af te werken

Snij de varkenswangetjes elk in drie stukken en bak ze bruin in een grote stoofpot. Voeg de pancetta en de fijngesnipperde uien toe en laat nog even verder bakken. Kruid met een kruidentuiltje van tijm en laurier.
Giet de rode wijn zachtjes bij het vlees, doe er het bouillonketeltje en de tomatenpuree bij en dek af. Laat 45 min. sudderen.
Voeg de wortelschijfjes, de gepelde tomaten en de bonen toe. Kruid met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en komijn. Laat nog 30 min. (of langer indien nodig) sudderen.  Verwijder het kruidentuiltje. Werk af met wat verse korianderblaadjes. 
Serveer met gebakken polenta of rijst of aardappelpuree. 
Lekker met een barbera-wijntje uit Piëmonte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.