zaterdag 15 februari 2014

Minestrone, best of

Minestrone. Voor mij de moeder van alle soepen. Comfortfood van de bovenste plank. En altijd net ietsje anders door het seizoenaanbod. 
Na enkele experimenten is dit voorlopig mijn favoriet. Het is een best of van verschillende recepten geworden.

50 gr pancetta, in kleine blokjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 knoflookteentje, gesnipperd
2 wortels, in blokjes
1 kleine venkel, in stukjes en/of 2 selderstengels 
1 kleine courgette, in halve maantjes
200 gr spinazie, grofgehakt
1 blik tomatenstukjes
1 l bouillon
1 klein glaasje rode wijn 
1 el gedroogde kruiden (oregano, tijm, basilicum) 
verse basilicumblaadjes, fijngehakt
2 à 3 lente-uitjes, fijngesneden
zout en zwarte peper
50 gr korte pasta

parmezaanse kaas 



Fruit de uien aan in wat olie met de pancettablokjes, de wortel, de venkel en de gedroogde kruiden.  Laat een kwartiertje stoven op een zacht vuur. Doe er dan de tomaten, courgette en rode wijn bij. Laat weer een kwartiertje stoven.
Voeg er dan de bouillon, de spinazie en de pasta aan toe.  Laat zachtjes verder koken tot de pasta gaar is. Kruid bij met wat peper en zout. (Leng eventueel aan met wat water en breng dan weer aan de kook.) Strooi er wat basilicumblaadjes en de lente-uitjes in. Serveer met boerenbrood en gemalen parmezaanse kaas.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.