zaterdag 15 februari 2014

Penne met bloemkool en spinazie in de oven

Een ideale schotel om restjes groenten te verwerken. Zeker als je maar voor 2 kookt  moet je wat creatief zijn. 

Voor 2:
200 gr pasta, bijv. penne of macaroni
1/4 kleine bloemkool, in roosjes
100 gr spinazie, gehakt
50 gr hamblokjes
1/2 bakje kastanjechampignons, in schijfjes
100 gr gratinkaas, biiv. emmental en geraspte mozzarella
200 gr ricotta
1 dl lichte room
1 ei
wat peper en zout
parmezaanse kaas
nootmuskaat
peper en zout
olijfolie
1 knoflookteentje, gepeld

Verwarm de oven voor op 175°.
Klop de ricotta los met het ei en doe er de gratinkazen bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Kook de pasta al dente in gezouten water en doe er de laatste 5 munten de bloemkoolroosjes bij.
Bak ondertussen de hamblokjes in wat olie, samen met de schijfjes champignon. Doe er na enkele minuutjes de spinazie bij.
Prik een knoflookteentje op een vork en roer daarmee door de spinazie tot die geslonken is. Kruid nog wat bij met peper en zout en nootmuskaat.
Giet de pasta af en doe bij het spinazie-champignonmengsel. Roer er het kaas-eimengsel onder en doe in een ovenschaal. Strooi er wat parmezaan over en zet voor ong. een kwartiertje in de oven.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.