vrijdag 7 februari 2014

Oortjespasta met spruitjes

Vergeet platgekookte spruitjes met bijhorende luchtjes... In deze pasta krijgen de spruitjes de beet die ze verdienen. Het is gebaseerd op een recept van Donna Hay uit Fast, fresh and simple.


Voor 2:
150 à 200 gr orechiette of oortjespasta uit Puglia
300 gr spruitjes, gekuist en in vieren gesneden
1 knoflookteen, geperst
100 gr pancetta, in kleine blokjes
1 à 2 tl oreganoblaadjes
1 el boter
peper en zout
1/2 el citroensap
1,5 dl lichte room
parmezaan

Kook de pasta in ruim gezouten water.
Bak ondertussen de pancetta in een wokpan. Als de pancetta voldoende uitgebakken is, haal ze er dan uit en hou (warm) opzij. Doe een eetlepel boter  in de pan en bak er het knoflook en de oregano, en vervolgens de spruitjes in aan op een matig hoog vuur. De spruitjes moeten net beetgaar zijn. 
Giet er de pasta bij, met  het citroensap en de room. Roer even door zodat alles goed warm is.  Kruid indien gewenst bij met peper en zout. 
Zet wat parmezaan op tafel voor erbij. 


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.