donderdag 9 oktober 2014

Spaghetti met pompoen en tomaat

Een heel eenvoudig gerecht dat past in de herfst wanneer er volop pompoenen zijn. Bij deze eenvoudige smaken past een robuuste volkorenpasta. Als je de hoeveelheid wilt verdubbelen zou je ipv een tweede blik tomaten ook tomatenpassata kunnen gebruiken, eventueel de variant met groenten.

Voor 2:
200 gr volkorenspaghetti
200 gr pompoenblokjes
1 blik tomatenstukjes
1/2 Knorr-groentebouillonketeltje
1 knoflookteentje, geperst
enkele blaadjes verse salie, fijngehakt
een dikke snee pancetta, in blokjes (optioneel)
olijfolie
peper en zout 

Stoom de pompoenblokjes gaar in de microgolfoven. (2 x 4 min op 750 W, tussendoor even omroeren). Laat de blokjes uitlekken in een vergiet.
Kook de pasta al dente in ruim kokend gezouten water.  
(Voor de niet-vegetarische variant: Bak eventueel de pancettablokjes.)
Fruit ondertussen de knoflook even aan in een ruime pan.  Doe er de tomatenblokjes en het bouillonblokje bij en laat de saus zo'n 10 minuutjes verder pruttelen. Doe er dan de pompoenblokjes en de salie bij en kruid bij met peper en zout.
Giet de spaghetti af en doe ze met wat kookwater bij de saus.
Dien onmiddellijk op met wat gemalen pecorino-kaas (en eventueel de spekblokjes).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.