vrijdag 10 oktober 2014

Krokante kip met prei, spinazie en taleggio - bewerkt op 13 mei 2018

Verrassend lekkere combinatie van prei en spinazie. De kip was echt krokant gebakken. Maar grote eters moeten dit gerechtje inpassen in een menuutje met voorgerecht en/of dessertje. Ik heb dit receptje uit Jamie's magazine gehaald en heel lichtjes aangepast. 

Voor 2:

2 kippenbouten
1 rode ui, in ringen
2 knoflooktenen, 1 in zijn geheel en 1 in plakjes
2 dikke preiwitten, in ringen van 1 cm
200 gr jonge spinazie
50 gr taleggio of een andere smeltkaas, bijv  gorgonzola in blokjes
een klontje boter
olijfolie
peper en zout en gevogeltekruiden
enkele tijmtakjes

Verwarm de oven voor op 200°.
Doe de uiringen en het hele knoflookteentje in een ovenschaaltje waarin de bouten net passen. Doe er wat olijfolie over en leg er de bouten op met de tijm en nog wat extra olie. Laat 50 à 60 minuten braden in de oven. Het resultaat moet een krokant bruin korstje zijn.
Smelt wat boter in een ruime pan en fruit de plakjes knoflook even aan. Doe er de preiringen bij en laat die ongeveer een kwartier stoven op een zacht vuurtje, zonder ze  te laten kleuren. Doe er als de preiringen gaar zijn de spinazie bij en laat slinken op hoger vuur. Doe er een flinke scheut room bij, en kruid met peper en zout en nootmuskaat. Doe er de kaasblokjes bij en laat nog even verder stoven onder deksel.
Dien de kip op met de spinazie en de uiringen. 

Extra tips:  
Als je nog groenten over hebt, kan je die de volgende dag perfect gebruiken bij een (volkoren)pasta. Doe er eventueel nog wat extra kaas bij of wat room om het wat te binden, en je hebt een lekker lichte lunchmaaltijd. Wie dit toch wat aan de sobere kant vindt, kan er wat kippenblokjes bijdoen. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.