maandag 20 oktober 2014

Visgratin met prei en bloemkool

©Jamie's magazine
Vandaag draaide mijn zoektocht rond het verwerken van (iets minder dan) een halve bloemkool. Jamie bracht raad. In zijn laatste magazine vond ik een heel bruikbaar recept voor een visgratin. De combinatie van bloemkool met prei en kaassaus leek mij geknipt. Nog wat sleutelen aan de  hoeveelheden en dit is het resultaat. Je mist op geen enkel moment de aardappelen die zo'n visgratin traditioneel begeleiden.


Voor 2 à 3:

400 g visfilet, in stukjes (bijv. wijting, kabeljauw of andere witvis)
olijfolie
2 el boter  
enkele eetlepels bloem
300 ml melk
100 g kaas, geraspt 
witte peper, zout en nootmuskaat
ong. 200 g bloemkoolroosjes
2 à 3 preiwitten, in plakjes
paneermiddel

Verwarm de oven voor op 180°.
Stoom de bloemkoolroosjes en de schijfjes preiwit gedeeltelijk gaar in de microgolfoven  (10 min. op 750W) in een ruime ovenschaal. Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.
Kruid de stukken visfilet met peper en zout en bak ze heel kort aan in een anti-aanbakpan.  Zet de vis opzij.
Maak een kaassaus met de boter, bloem, melk (eventueel gedeeltelijk vervangen door kookvocht) en bijna alle kaas. Kruid ze af met peper, zout en nootmuskaat. 
Meng de groenten en de vis met de kaassaus en doe ze in de ovenschaal. Doe er de rest van de kaas over en wat paneermeel. Besprenkel met wat olijfolie en zet in de oven voor 20 à 25 minuutjes. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.