Dit recept komt nog uit mijn vroegere Montignac-periode. Ik heb het dieet niet zo lang volgehouden, maar sommige recepten staan hier nog regelmatig op het menu. In de nieuwe inzichten over gezond eten past dit weer uitstekend, omdat bij deze vleesmaaltijd geen koolhydraten geserveerd worden. Geen rijst dus, hoewel dit voor velen waarschijnlijk hoort bij een wokgerecht. Gelukkig is iedereen baas in eigen keuken ...
Voor 2:
2 enkele kipfilets, in reepjes gesneden en bestrooid met kipkruiden
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, in plakjes gesneden
1/2 rood pepertje, zonder zaadjes en in kleine ringetjes gesneden (optioneel)
1 kleine prei, in ringen gesneden
1/2 rode paprika, in reepjes gesneden
300 gram broccoli, stengels en roosjes gescheiden, stengels klein gesneden
enkele eetlepels teryiaki-saus
Verhit de olijfolie in de wok en fruit daarin de knoflook en het pepertje. Voeg
de kip toe en bak rondom bruin. Voeg de prei, de paprika en de
broccolistengels toe en laat de groenten op laag vuur circa 10-15 minuten
bakken.
Voeg de broccoliroosjes toe met de teriyaki-saus en roer alles goed door elkaar en bak de roosjes nog 10 minuten, totdat ze bijtgaar zijn.
Voeg de broccoliroosjes toe met de teriyaki-saus en roer alles goed door elkaar en bak de roosjes nog 10 minuten, totdat ze bijtgaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.