De herfst heeft zo zijn charmes. Als in de keuken weer zo'n geurig potje staat te pruttelen, ben je weer helemaal verzoend met het nieuwe seizoen. Kleur, geur en smaak zijn dan ook de troeven van dit vegetarische potje.
Als je niet zo van vegetarisch houdt kun je dit gerecht aanvullen met gebakken chorizoblokjes of merguez-worsten. Bijkruiden hoeft dan waarschijnlijk niet meer.
1 wortel, in schijven van pakweg ½ cm
2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
½ butternutpompoen, geschild, in iets grotere blokjes
1 handenvol gedroogde abrikozen, grof gesneden
1 blik gepelde tomaten
1 Knorr groentebouillonketeltje
1 knoflookteen, in plakjes
½ eetl. ras-el-hanout
½ tl komijn
½ tl kaneel
peper en zout
verse koriander en/of peterselieblaadjes, fijngehakt
1 restje feta
olijfolie
couscous of maftoul of bulgur
Neem een gietijzeren pot en bak daarin de wortelschijven aan in wat olijfolie. Doe de knoflook erbij. Laat even roerbakken, laat de wortel niet te bruin worden. Doe er 1/4 liter water in en het bouillonblokje samen met de blokjes pompoen, de zoete aardappel en abrikoos, de kruiden en de tomaten. Meng alles goed door elkaar. Doe extra water bij indien nodig en laat ong. 20 à 30 min. stoven onder deksel tot alles gaar is. Kruid tussendoor met wat zwarte peper en zout. Let op, de feta is ook al zout.
Werk af met de verse kruiden.
Ondertussen heb je tijd om de couscous te maken.
Serveer de groenten over de couscous en verkruimel er wat feta over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.