maandag 13 oktober 2014

Zalm met tijm, groene asperges en tomaatjes in de oven

Ik ben dus duidelijk in de ban van de keuken van Pascale Naessens. Dit gerechtje komt uit Puur genieten en toch slank blijven 2.

Voor 2:

2 zalmmoten of zalmfilets
kerstomaten of cocktailtomaten
1 bundel groene asperges
komijnzaadjes
een handvol pijnboompitten
zwarte peper
zeezout
olijfolie
gedroogde tijm 

Verwarm de oven voor op 180°.  
Breek de houtachtige onderkant van de asperges en leg ze in een grote ovenschaal. Doe er flink wat komijn, zwarte peper en wat zout op en olijfolie. Schud eens goed zodat alle asperges aan elke kant in de olie zitten. Strooi er de pijnboompitten over. 
Leg de tomaatjes, met wat peper, zout en olijfolie in het midden van de schaal.
Leg de zalmmoten ernaast, doe er wat olijfolie over en bestrooi rijkelijk met tijm, zwarte peper en een beetje zout.
Zet de schotel 20 à 25 minuutjes in de oven.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.