zondag 22 februari 2015

Lamsnootjes met geitenkaas

Een zondags ideetje dat al naar lente en zomer ruikt.  De Provence in je keuken. 


Voor 2:

2 lamsnootjes
3 takjes tijm + 2 voor de courgettes
1/2 tl  gedroogde rozemarijn
2 el verse geitenkaas, type Le Larry
1 el vloeibare honing
1 teentje knoflook, geperst
olijfolie
zwarte peper en zeezout
250 gr krielaardappeltjes, al dan niet geschild
troskerstomaatjes
2 kleine courgettes, in dunne sneden overlangs gesneden en gemarineerd in olijfolie, peper en zout en verse tijmblaadjes


Rist de tijmblaadjes van de takjes en meng ze met de gedroogde rozemarijn. 
Meng de helft van dit kruidenmengsel met de geperste look en de geitenkaas, doe er wat peper en zout bij en een beetje olijfolie zodat het een smeuïge pasta wordt. 
Bak de lamsnootjes kort aan beide zijden goudbruin in wat olijfolie. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Bestrijk de bovenkant met vloeibare honing en doe er de rest van de kruiden over. Smeer er de geitenkaaspasta op, nog wat olijfolie erop en zet koel weg. 
Verwarm de oven voor op 200°. 
Doe de krielaardappeltjes in een ruime ovenschotel met wat zout en peper en olijfolie erop. Zet ze gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel ze eens door na 15 minuten. Doe er de laatste 10 minuten de trostomaatjes bij, met wat zout en olijfolie en zet ook de schotel met vlees in de oven (of doe alles in een grote schotel). Hou het vlees in de gaten, eventueel met een kernthermometer. Rosé op 55° en ongeveer 10 minuten. Laat het vlees iets langer zitten als je het meer à point wilt. 
Tijdens de baktijd van het vlees heb je tijd om de courgettes te grillen op de grillpan. Laat het vlees even rusten en versnijd in schuine plakjes. 
Een stevige Franse zuiderse wijn past hier goed bij. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.