zaterdag 7 februari 2015

Zalmbuideltjes met dillesausje en mini-blini's


Dit voorgerechtje kan je grotendeels op voorhand klaarmaken. Op het moment dat je het wil serveren hoef je nog enkel de blini's op te warmen en het sausje erover te gieten. 



Voor 2:
2 à 4 sneden gerookte zalm
1 blikje krabvlees (190 gr uitgelekt)
1/2 potje zalmeitjes
1 tomaat
2 lente-uitjes
1 1/2 el zure room
peper en zout
1 potje dille
sap van 1/3 citroen
olijfolie
peper en zout
1 verpakking kant-en-klare mini-blini's

Extra nodig:
kleeffolie en 2 ouderwetse breed uitgaande theekopjes of andere schaaltjes.


Bekleed de kopjes met plasticfolie en leg in elk kopje een grote snee gerookt zalm. De zalm moet bij voorkeur ver over de rand hangen. Als dat niet kan, moet je straks een extra sneetje zalm voorzien.

Snij het vruchtvlees van de tomaat in kleine blokjes en hak de lente-uitjes fijn.

Meng het krabvlees met de tomaat, lente-ui en zure room. Doe er ook de zalmeitjes bij. Kruid bij met zout en peper. Strooi niet te uitbundig: de gerookte zalm en de zalmeitjes zijn op zich al zout.

Doe de vulling in de met zalm belegde kopjes tot aan de rand. Plooi de overhangende zalm naar binnen tot alles bedekt is (of leg er een tweede klein plakje op) en vouw de plasticfolie toe. Zet in de koelkast tot gebruik.

Hak voor het sausje de dille fijn, en meng de fijngehakte dille met het citroensap en een scheut olijfolie in de vijzel. Voeg meer olie toe als je het sausje te zuur vindt. Kruid bij naar smaak.

Stort de buideltjes vlak voor het serveren op een bordje en dresseer er wat dillesaus over.

Warm de mini-blini's op een zacht vuurtje op in een anti-aanbakpan en leg ze bij de zalmpakketjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.