maandag 23 februari 2015

Quiche met prei, broccoli en taleggio

Eenvoudige quiche die nog wat ruimte voor variatie laat. Andere kaas, ik denk aan geraspte cheddarkaas of wat blauwe kaas, misschien nog wat hamblokjes erbij als het niet perse vegetarisch moet, andere kruiden, ... 

Voor 3 à 4:

1 kruimeldeegverpakking
1 broccoli, in kleine roosjes
1 preiwit, in dunne rondjes gesneden
3 eieren
150 gr taleggio en (eventueel) blauwe kaas, in blokjes gesneden
1,5 dl lichte room
enkele takjes oregano, fijngehakt
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°. 
Bak het kruimeldeeg blind gedurende 15 minuten.
Stoof ondertussen de prei in wat boter.  
Blancheer de broccoli in gezouten water. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
Meng de eieren met de room en doe er de gehakte kruiden in, met wat peper en zout. 
Beleg de bodem van het kruimeldeeg met de prei en doe er ook de broccoli bij. Kruid met wat peper en zout. 
Giet het eimengsel over de groenten en leg er de blokjes kaas op. 
Zet gedurende 30 à 40 minuten in de warme oven. 

Lekker met een frisse groene salade erbij.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.