donderdag 5 februari 2015

Quiche van Chinese kool met curry (en ham)


Chinese kool is een veelzijdige groente. Je kan hem wokken, rauw eten, stoven. Wel moet je voor voldoende pit zorgen in de kruiding, want de kool heeft geen uitgesproken smaak.  Ik koos voor groene-currypasta voor de smaak maar voegde er toch nog wat currypoeder bij voor de kleur. Maar experimenteer gerust met je eigen favoriete kruidenpotjes. Het recept is trouwens helemaal flexibel: het vlees kan je vervangen door (cashew)noten en de Griekse yoghurt door zure room of crème épaisse. 


Voor 3 à 4:
1 pak bladerdeeg
boter
1 Chinese kool
200 gr (been)ham en/of pancetta
1 el groene-currypasta 
1/2 tl currypoeder
4 eieren
1 potje Griekse yoghurt
1 dl lichte room
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°.
Snij de kool in reepjes en stoof ze aan in een grote pan met een flinke klont boter. Doe er de pancetta-blokjes bij en na 5 minuutjes de ham en de curry. Laat enkele minuutjes doorstoven. 
Doe het bladerdeeg in een quichevorm, doorprik de bodem met een vork en doe er het koolmengsel in. 
Klop de eieren los en doe er de Griekse yoghurt en de room bij. Kruid af met peper en zout. Giet het over de groenten in de quiche.
Zet in de verwarmde oven voor  ongeveer 35 minuten. Als je halfweg de baktijd merkt dat de taart te snel bruint, draai dan de temperatuur wat terug. 
Lekker met een salade van rauw witloof!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.