woensdag 12 augustus 2015

Balsamico-aardbeiensorbet

Aardbeiensorbet is zo al lekker, maar wat balsamico-azijn erbij maakt het toch net dat tikkeltje spannender. 

Voor  ong. 3/4 l:
500 gr aardbeien
100 gr rietsuiker
2 el (vijgen)balsamico
sap van een halve citroen
1 takje rozemarijn (eventueel)
50 ml water


Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze of snij ze in vieren. Doe de helft van de aardbei en het rozemarijntakje met het water en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer af en toe en voeg na 5 minuten de balsamico-azijn toe. Laat nog eens 5 minuten verder koken. Vis er de rozemarijn uit en zet van het vuur.  Doe er de rest van de aardbeien met de citroen bij. Laat alles afkoelen.  
Mix de afgekoelde massa  fijn in de keukenmachine en zet enkele uren in de koelkast. Draai dan volgens de instructies van je ijsmachine tot je een sorbet bekomt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.