zaterdag 8 augustus 2015

Griekse salade met gehaktballetjes

Twee klassiekers in één. Lekker makkelijk op een zomerse vakantiedag. Voeg gerust wat gegrilde rode paprika of zwarte olijven toe aan de salade, als je die in huis hebt,  en neem ander gehakt als je niet van lamsgehakt houdt. De toegevoegde kruiding  geldt alleen voor ongekruid gehakt. Wees dus wat voorzichtiger als je met gekruid gehakt werkt. 
Ik vermijd normaal gesproken recepten waar je met eiwitoverschotten zit. Maar ik probeerde dit recept al eens eerder uit met een volledig ei, en dat maakt het mengsel te slap, waardoor je geneigd bent paneermeel toe te voegen, wat de smaak niet ten goede komt.  

350 gr lamsgehakt, ongekruid
1 volle eetlepel garam masala 
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 eidooier
peper en zout
olijfolie

Voor de salade:
1 rode ui, in fijne ringen
1 stuk komkommer, in dunne schijfjes
enkele tomaten, in partjes
4 little gem-harten of een andere knisperige salade
75 fr fetakaas
peper en zout
oregano
extra vierge olijfolie

Maak eerst de ingrediënten klaar voor de salade. kruid even met wat zwarte peper, zout en oregano. Bak de gehaktballetjes  in een pan met wat olijfolie tot ze rondom bruin zijn en goed gegaard. Leg ze op de salade. Zet de olijfolie op tafel. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.