Lekker lichte lunch met zalm en aardappel in de hoofdrol. Je hebt er ook nauwelijks werk aan en dat kunnen we op zomerse dagen allemaal appreciëren.
Vervang gerust de philadelphiakaas door wat Griekse yoghurt of zure room en maak hem zo zuur als je zelf wilt.
Een frisse groene salade of eventueel wat gestoomde broccoli passen hier goed bij.
Voor 2:
250 gr zalmhaasje, in blokjes
2 pofaardappelen
150 gr kerstomaatjes, eventueel gehalveerd
1 bosje lente-uitjes, in ringetjes
2 el groentebouillon
sojasaus
1/2 tl kerrie
olijfolie
Voor de dip:
2 el philadelphia natuur
1 el versgehakte dille of bieslook
1/2 el citroensap, of naar eigen smaak
peper en zout
eventueel wat room
Meng de ingrediënten voor de dip tot een sausje en zet even weg in de koelkast.
Bereid de aardappelen in do oven, op de bbq, of, sneller, in de magnetron.
Bak de lente-ui met de kerstomaatjes even aan in de olie. Haal ze uit de pan en bak de zalmblokjes in dezelfde olie tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Doe er de uitjes en tomaat weer bij, samen met de hete groentebouillon, de kerrie en een scheutje sojasaus. Kruid eventueel nog wat bij.
Snij de aardappelen in de lengte in, en vul ze met het zalm-groentemengsel. Geef de dipsaus erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.