maandag 24 augustus 2015

Zonnige paprika's in de pan


Zoete paprika's, een feest voor oog en smaakpapillen!  Niets gaat boven roosteren en pellen, maar als je dat even niet ziet zitten, of geen oven of bbq in de buurt hebt, dan komt dit recept aardig in de buurt! Met een vleugje balsamico en wat ansjovis voeg je nog twee heerlijke smaken toe. Perfect als bijgerecht, of als onderdeel van een antipastobuffet, of als (lauwwarme) salade. En met de restjes kun je nog een heerlijke pastasaus maken, tenminste, als er restjes zijn!

Voor 3 à 4 of meer  als onderdeel van buffet:
4 à 5 paprika's (rood, geel en eventueel oranje)
olijfolie
oregano
een scheutje balsamico-azijn (of rode-wijnazijn)
enkele ansjovisjes 
(eventueel een snuifje suiker)
zwarte peper en zeezout

Ontdoe de paprika's van zaadlijsten en pitjes. Snij ze in grove stukken.
Doe een laagje goede olijfolie in een pan met dikke bodem. 
Bak de paprika's op medium hitte, vrij langzaam dus, tot ze zacht worden en bruine schroeiplekken beginnen te krijgen. Laat ze echter niet aanbranden en roer af en toe voorzichtig om. 
Doe er eventueel wat suiker, en daarna wat zout bij. Voeg als laatste de azijn toe. Laat  nog 5 minuutjes verder sudderen, tot het vocht bijna volledig verdampt is.  Kruid bij met peper en zout, en leg er wat ansjovisjes tussen. Dien warm op.
Je kan deze schotel  achteraf weer opwarmen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.