donderdag 6 augustus 2015

Linzenstoofpotje met aubergine en bloemkool

Lekker zomers stoofpotje. En een manier om weer eens wat anders te doen met bloemkool. De linzen kun je aanvullen of vervangen door kikkererwten, zoals op mijn foto. Maar mijn voorkeur gaat uit naar linzen. 

Voor 2 à 3:
1 kleine aubergine, in stukjes gesneden
1/2 kleine bloemkool, alleen de roosjes (ongeveer 300 gr)
1 kleine rode ui, in dunne schijfjes
1 rode puntpaprika, in ringen
2 tomaten, in stukjes gesneden
1/2 tl kurkuma
1/2 tl komijn
1/2 tl ras-el-hanout
enkele chiliringetjes (optioneel)
150 gr droge groene linzen (of 1 klein blikje linzen) 
1,5 dl groentebouillon 
een handvol  amandelschilfers
enkele takjes verse munt en verse oregano, fijngehakt
zout en peper


Kook de linzen, als je met gedroogde linzen werkt, eerst voor in wat bouillon. Volg hiervoor de instructies van de producent.
Verhit wat olie in een  stoofpot en stoof hierin de rode ui. Doe er dan de aubergine en de bloemkoolroosjes bij en laat ongeveer een kwartier stoven. Dan is het tijd om de tomaten, chili, paprika en gedroogde kruiden toe te voegen, samen met de groentebouillon. Meng alles goed en laat weer een kwartiertje stoven. Voeg als laatst de linzen toe en laat ze nog even doorwarmen. Kruid bij met peper of zout indien nodig.
Rooster ondertussen de amandelschilfers goudbruin in een klein pannetje zonder vetstof.
Als de groenten (beet)gaar zijn, strooi er dan de verse kruiden en de amandelschilfers over. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.