woensdag 12 augustus 2015

Limoncellosorbet met citroenmelisse

Sorbet met limoncello is een voltreffer. Je zult hem vast ook meer dan eens willen maken. En het is poepsimpel, het lastigste is het niet meteen opeten als hij uit de ijsmachine komt!
Als je geen ijsmachine hebt, niet getreurd, je kan dit recept ook zonder machine maken. Je moet hem dan laten opstijven in een platte kom in de diepvriezer en om de 20 minuten alles weer losschrapen. Je krijgt dan wel een korrelige  structuur, eerder een granité dan een echte sorbet dus. Maar de smaak blijft dezelfde.

Voor 1l sorbet:
2 cup water
1/2 cup citroensap (= ongeveer 2 citroenen)
1 cup suiker
1 cup limoncello
enkele takjes citroenmelisse (de blaadjes), beetje gekneusd
een snuifje fleur de sel of ander hoogwaardig zeezout


Meng de limoncello, citroensap, water, suiker en citroenmelisse in een steelpannetje en breng even aan de kook. Haal van het vuur en laat ongeveer een kwartier trekken. 
Laat het wat afkoelen en zet daarna enkele uren in de koelkast.
Draai het dan volgens de instructies van je ijsmachine : bij mij is dat een half uurtje. Laat het ijs enkele dagen verder opstijven in de diepvriezer.   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.