woensdag 5 augustus 2015

Mosselen in de tajine

Ja, mosselen in de tajine. Waarom niet? Het geeft alvast een zuiders tintje aan deze klassieker en dat merk je ook aan de groenten: ik heb wat tomaten toegevoegd aan de gebruikelijke uien met selder en nog wat Spaanse peper. Bovendien gaat het kookproces wat trager en dat heeft dan weer het voordeel dat de groenten de tijd krijgen om gaar te worden en nog meer smaak afgeven. Oh ja, voorzie alvast een eetlepel voor je gasten, want die zullen het mosselsoepje zeker waarderen. 


Voor 2:
1,5 kg à 2 kg mosselen
2 uien, in dunne halve schijfjes gesneden
1 à 2 knoflookteentjes, fijngehakt
2 à 3 groene selderstengels + wat selderblad
enkele ringetjes rode Spaanse peper
enkele takjes bladpeterselie, grofgehakt
wat saffraandraadjes
3 tomaten, in stukken gesneden
1/2 glas witte wijn
zwarte peper en zeezout

Verhit wat olie in de tajine. Laat de uien en knoflook op een zacht vuur fruiten. Als de uien glazig zijn,  doe je er de fijngesneden selder bij en de  chili-ringetjes. Daarna de tomaten, de saffraan en wat zeezout.  Schep goed om,  zet het deksel op de tajine en laat 5 minuten garen op een zacht vuur. Doe er dan de mosselen bij, met de peterselie en de selderblaadjes. Strooi er peper en nog wat zout over en giet er de wijn bij. Zet het deksel er weer op en laat verder garen op middelhoog vuur tot de mosselen open zijn. Brood (Turks, bijv.) past hier nog het beste bij. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.