zondag 18 maart 2012

Asperges met gorgonzolasaus (bijgewerkt op 30 maart 2014)

Asperges met gorgonzolasaus is een van mijn favoriete lentevoorgerechten. Om nog meer van het aspergeseizoen te genieten en omdat je niet altijd asperges à la flamande wilt eten.   Gorgonzolasaus doet het trouwens ook prima bij biefstuk of pasta. 
ik haalde dit recept én de foto uit Felice's Italiaanse keuken.  Maar probeer toch ook eens mijn eigen variant uit. Die is iets milder van smaak en dat heeft zo zijn voordelen bij een voorgerecht.  


Voor 4:
1/2 kg groene en 1/2 kg witte asperges (of 1 kg van een van beide)
200 g gorgonzola
2 el boter
1 takje origano- of basilicumblaadjesfijngehakt
50 g mascarpone (of room)
zwarte peper
zout




Smelt voor de saus 2 eetlepels boter in een pannetje op een klein vuurtje.
Verbrokkel de gorgonzola en laat die voorzichtig al roerend in de boter 'smelten' tot de stukken kaas zacht maar niet helemaal gesmolten zijn.
Roer er de kruiden en de mascarpone door, kruid wat af met peper en zout. 

Stoom of kook ondertussen de asperges apart gaar,  groene asperges zijn namelijk sneller gaar dan witte. 

Mijn variant: vervang de gorgonzola en mascarpone door 150 à 200 gr Gorgonzola-mascarpone, een zachtere variant opgebouwd uit laagjes gorgonzola en mascarpone , zo te koop in oa. Delhaize. En leng de saus op het einde aan met een scheutje lichte room, als de saus te dik is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.