dinsdag 20 maart 2012

Pasta peperonata


Vandaag een vegetarische pastaklassieker. Ongelooflijk zoete paprika's met dat tikkeltje balsamico erbij. Heerlijk! Met dank aan Jamie Oliver. 

Voor 2:

- 1 rode paprika, van de pitjes ontdaan, in ringen
- 1 gele paprika, van de pitjes ontdaan, in ringen
-  extra vierge olijfolie
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 teentje  knoflook, geraspt
- 1 eetlepel  rodewijn- of balsamicoazijn
- 1 handvol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
- 200 g rigatoni, penne of spaghetti
- 1 handvol verse bladpeterselie, de blaadjes fijngehakt, de steeltjes apart  
   gehouden

Zet de paprika's met een beetje olijfolie en een snufje zout en peper in een grote koekenpan op matig vuur. Leg het deksel op de pan en laat de paprika's 15 minuten op laag vuur bakken tot ze zacht zijn. Doe het zeker niet te snel, want door de paprika's heel langzaam te bakken komt de smaak veel beter naar voren. Doe de uiringen erbij en laat alles nog eens 20 minuten op het vuur staan. Doe vervolgens de knoflook en peterseliesteeltjes erbij, hussel en houd daarbij alles in de pan in beweging. Laat het mengsel nog ongeveer 3 minuten bakken. Proef en breng het mengsel op smaak met wat peper en zout. Giet de azijn erbij en hussel nog eens. Doe er nu een handvol van de Parmezaanse kaas  en zet het vuur heel laag. Breng intussen een grote pan gezouten water aan de kook. Gooi de pasta erin en kook hem al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de pasta klaar is, laat je hem uitlekken in een vergiet boven een kom, zodat je wat van het kookvocht kunt bewaren. Doe de paprika, pasta en peterselieblaadjes in een grote voorverwarmde kom. Hussel en giet er wat van het kookvocht en een paar flinke scheuten extra vierge olijfolie bij. Strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over en zet de pasta meteen op tafel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.