Voor 2:
400 g
witvis filet (zeewolf, kabeljauw, ...)
Voor de
chorizo-olie:
50 g chorizo, in
kleine blokjes
2 el olijfolie
Voor
de salsa:
1 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 wortel, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
50 g chorizo, in
kleine blokjes
½ courgette, in
kleine blokjes
1 takje rozemarijn
2 el visbouillon
(stukje van visbouillonblokje)
2 el
Noilly Prat (of witte wijn)
1 gepelde
tomaat, in kleine blokjes
De olie:
Laat de
chorizo op een zacht vuur 20 minuten trekken in de olijfolie. Zeef de olie en
zet de chorizoblokjes opzij.
De salsa:
Stoof de wortelen en ui glazig
in de olijfolie en kruid met peper en zout. Pers de look erboven uit en doe de
rest van de ingrediënten erbij. Laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
Roer juist voor het serveren de gepelde tomatenblokjes door de saus.
De vis:
Kruid de vis met peper en zout,
giet de helft van de chorizo-olie in een pan en bak de vis aan beide kanten.
Doe de chorizoblokjes erbij en laat nog 5 minuten onder deksel verder bakken op
een zeer zacht vuur. Zorg ervoor dat de vis niet te gaar wordt!
Schep de
salsa in voorverwarmde borden en leg de vis erop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.