vrijdag 2 maart 2012

Kabeljauw met groentesalsa en chorizo

Dit is een variant op een recept van Johan Segers, uit een aflevering van Tot op de graat op Njam-tv.


Voor 2:
 
400 g witvis filet (zeewolf, kabeljauw, ...)


Voor de chorizo-olie: 

50 g chorizo, in kleine blokjes
2 el olijfolie

Voor de salsa:
1 el olijfolie

1 ui, fijngesnipperd
1 wortel, fijngesnipperd
1 teentje knoflook

50 g chorizo, in kleine blokjes
½ courgette, in kleine blokjes
1 takje rozemarijn

2 el visbouillon (stukje van visbouillonblokje)
2 el Noilly Prat (of witte wijn)

1 gepelde tomaat, in kleine blokjes

De olie:

Laat de chorizo op een zacht vuur 20 minuten trekken in de olijfolie. Zeef de olie en zet de chorizoblokjes opzij.

De salsa:
Stoof de wortelen en ui glazig in de olijfolie en kruid met peper en zout. Pers de look erboven uit en doe de rest van de ingrediënten erbij. Laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer juist voor het serveren de gepelde tomatenblokjes door de saus.

De vis:
Kruid de vis met peper en zout, giet de helft van de chorizo-olie in een pan en bak de vis aan beide kanten. Doe de chorizoblokjes erbij en laat nog 5 minuten onder deksel verder bakken op een zeer zacht vuur. Zorg ervoor dat de vis niet te gaar wordt!


Schep de salsa in voorverwarmde borden en leg de vis erop.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.