dinsdag 13 maart 2012

Lamstajine met groenten

Voor deze tajine haalde ik mijn inspiratie op een Marokkaans forum. Ik paste de hoeveelheden kruiden aan, in de richting van wat minder scherp. Maar je bent natuurlijk vrij om weer meer (anderhalve i.p.v. 1 tl) peper en paprikapoeder te gebruiken. 


½ kg lamsboutsneden of lamsschouder
4 kleine aardappelen
2 grote wortels
3 tomaten of ½ blik tomaten
1 aubergine
1 paprika (½ rode en ½ gele)
2 kleine uien
1 teentje knoflook
olie
½ bosje koriander
1 tl paprikapoeder mild
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
1 tl zwarte pepervers gemalen
1 ingemaakte citroen

zout 

Schil en was de aardappelen, wortels, tomaten en uien. Was de paprika's en aubergines. Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn en snijd de overige groenten in stukken. 
Haal het vruchtvlees uit de citroen en gooi weg, snijd  de overgebleven schil in 4 partjes, spoel die goed onder koud water om overtollige zout te verwijderen.

Verhit in een tajine de olie, snijd het vlees in 4 stukken en leg het in de tajine. Voeg hieraan de koriander, uien en knoflook toe. Braad het vlees met de kruiden licht aan en draai het maar één keer om. Voeg de tomaten toe en schep het geheel om. Meng het paprika- en gemberpoeder met de kaneel en peper. Strooi ruim de helft van dit kruidenmengsel over het vlees. Voeg zout toe, schep het nogmaals om. Doe de aardappelen, wortels, aubergines en paprika bij het vlees. Leg de citroenparten boven op het gerecht. Bestrooi het gerecht met zout en de rest van het kruidenmengsel en voeg wat water toe. Laat de gesloten tajine ongeveer een uur stoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.