woensdag 14 maart 2012

Quiche met gerookte zalm en dolcelatte


Altijd lekker, zo'n quiche en je kan er eindeloos mee variëren. Hou je bijv. niet van gerookte zalm? Pocheer of stoom dan wat verse zalm. En als je cambozola of gorgonzola te pittig vindt, dan kan je die gerust vervangen door een andere kaas die goed smelt.






140 g gerookte zalmgesnipperd
1 preiin dunne ringen
125 g cambozola (of gorgonzola dolcelatte)korst verwijderd en in stukjes gebrokkeld
4 eieren
1 ½ dl slagroom
1 ½ dl melk 
zout en peper
1 verpakking kant-en-klare kruimeldeeg
1 el boter 

Volg voor het deeg de instructies van de verpakking. Voor een optimaal resultaat bak je trouwens het deeg eerst blind voor: d.w.z. je legt wat bakpapier  in de taartvorm met het deeg en verzwaart dat met zgz. bakbonen, gedroogde bonen die je telkens opnieuw kunt gebruiken voor dit doel. Dan laat je dat 10 min. bakken in de oven, zodat  het deeg straks droog blijft bij contact met de verse ingrediënten. 
Stoof eerst de prei zo'n 10 min. in de boter. 

Klop ondertussen de eieren met de room en melk en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de zalm, prei en kaas over de bodem van de (voorgebakken) deeg. Giet er het eimengsel over en laat bakken op 180°C. (of volgens de verpakking) tot de vulling gestold is (ong. 30-35 min.). Laat de taart wat afkoelen, neem uit de vorm en serveer naar keuze warm of op kamertemperatuur. 
Een groene salade past hier goed bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.