woensdag 7 maart 2012

Kedgeree

Vandaag ben ik wat buiten de vertrouwde culinaire lijntjes gaan kleuren. Kedgeree is in Engeland  zeer bekend, maar bij ons is het zo goed als onbekend. De oorspronkelijke vis  bij dit gerecht, gerookte schelvis (smoked haddock) vind je hier dan ook niet makkelijk; daarom koos ik voor gerookte makreel.  De room zorgt voor extra smeuïgheid.





Voor 2 à 3:


2 gerookte makreelfilets
175 g basmatirijst
350 cl groentebouillon
2 à 3 eieren  (1 per persoon)
1  sjalot of klein ui, gesnipperd
1/2 groene paprika, in kleine stukjes gesneden
100 g peultjes, gehalveerd
1 theelepel garam masala
1/2 theelepel kurkuma
1 potje lichte room of Griekse yoghurt (eventueel)
1/2 bosje koriander, steeltjes en blaadjes apart  

Vooraf:
Pocheer de makreel enkele minuten, en verwijder het vel. Trek de makreel in vlokken en controleer op graten!
Kook de eieren  ongeveer 10 minuten in kokend water, en pel ze en snij ze in vieren.

Laat de ui 5 minuutjes stoven in wat olie, en voeg er dan de kruiden bij. Laat nog even verder stoven.   Doe er de rijst, de paprika en de peultjes bij, meng even en laat verder stoven tot de rijst glazig ziet. Doe er dan de bouillon bij. Vijf minuten  voor de rijst klaar is, meng je er de makreelvlokken en de koriandersteeltjes voorzichtig onder en warm je alles nog enkele minuten goed door. Breng op smaak met peper en zout. 
Daarna kun je er wat room of Griekse yoghurt en de helft van de korianderblaadjes aan toevoegen. De eierkwarten leg je er bovenop. Werk af  met de rest van de korianderblaadjes.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.