zondag 10 maart 2013

Kerriesoep met zoete aardappelen


Ideaal soepje voor een koude dag! En omdat niet iedereen zo'n liefhebber is van pittig in grote hoeveelheden, bedacht ik dat je deze soep ook in mini-kommetjes zou kunnen serveren, als deel van een tapasmaaltijd of aperitief. 
Het recept komt uit Veg! Het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol. Ik heb het boek nog maar net en het is nu al een van mijn favorieten.  

 
 1el olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2-3 cm gember, geschild en geraspt
1/2 à 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
1/2 el garam masala
1 tl kerriepoeder
1 à 2 zoete aardappels 
1/2 l groentebouillon
200 ml kokosmelk uit blik
handje koriander, grofgesneden
sap van 1/2 limoen
zeezout en versgemalen zwarte peper 

Om te serveren:
extra korianderblaadjes
volle yoghurt (Griekse bijv.)

Verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg de uien toe tot ze zacht en glazig zijn. Doe de knoflook, gember, chilipepers, het kerriepoeder en de garam masala erbij. Roer een minuutje door.
Voeg de zoete aardappels toe en meng alles goed. Doe er wat zout en peper over en schenk er de bouillon over. Breng aan de kook en laat dan verder sudderen tot de aardappels helemaal gaar zijn, ong. 15 min.
Haal de soep van het vuur, laat wat afkoelen en pureer ze in de  blender of met de staafmixer tot de soep helemaal glad is. Doe de soep weer in de pot, voeg de kokosmelk toe en warm zachtjes weer op.
Haal de pan van het vuur en voeg de koriander en limoen toe. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
Dien op met een lepel yoghurt en strooi er eventueel nog wat korianderblaadjes en zwarte peper over.  





 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.