Heerlijk bij couscous en lamsvlees. Als je de porties verdubbelt kan het als vegetarisch hoofdgerecht dienen.
Voor 2:
250 gr vruchtvlees van butternutpompoen, geschild en in blokjes gesneden
1 el olijfolie
een klontje boter
2 rode uien, gepeld en in partjes
3 à 4 teentjes knoflook, gepeld
30 gr blanke amandelen of pijnboompitten
20 gr sultanarozijnen, in warm water geweekt en uitgelekt
1/2 el vloeibare honing
1/2 tl kaneel
zeezout en vers gemalen zwarte peper
extra vergine olijfolie
vers gehakte munt (eventueel)
1 citroen, in partjes
Verwarm de oven voor op 200°. Doe de pompoen in een ovenschaal, voeg een klein beetje water toe en laat de pompoen in ong. een half uurtje gaar worden.
Doe intussen de boter en olijfolie in een hete pan en fruit er de uien in aan. Roer er de knoflook en amandelen door en voeg de rozijnen toe als de knoflook en amandelen bruin beginnen te worden. Laat alles verder bakken tot de uien en knoflook gekaramelliseerd zijn. Roer er de honing en kaneel door. Voeg wat water toe als het mengsel te droog is. Kruid naar smaak af met peper en zout en haal de pan van het vuur.
Haal de pompoen uit de oven en doe hem bij het uien-knoflookmengsel. Roer even goed door. Doe er nog wat goede olijfolie bij en bestrooi eventueel met de gehakte munt. Serveer het over de couscous en geef er citroenpartjes bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.