woensdag 27 maart 2013

Stracci met pittige aubergines, tomaten en basilicum

Stracci  zijn 'kleine stukjes'. Je neemt er best verse pastavellen voor, bijv voorgekookte lasagnevellen uit het versvak van je supermarkt of deliwinkel, en snijdt die dan naar eigen goeddunken in vormpjes, driehoeken, of rechthoekjes  ... 
Voor deze toepassing is spaghetti of een andere dunne pastavorm minder aangewezen omdat de blokjes aubergine er onvoldoende blijven aankleven.  Als je niet over verse pasta beschikt, kan je ook (in stukken gebroken) droge pappardelle gebruiken.


Voor 2:

20 gr  pijnboompitten
1 grote aubergine, in blokjes gesneden
1/2 tl korianderbolletjes, gekneusd
1 gedroogd rood pepertje, verkruimeld
olijfolie
1 blik gepelde tomaten, in stukken gesneden
1 el (half)gedroogde tomaatjes, fijngehakt
zeezout en zwarte peper
een scheut balsamicoazijn
150 gr verse stracci 
1/4 bosje bladpeterselie, steeltjes en blaadjes apart fijngehakt
1 handvol verse basilicum
vers gemalen parmezaanse kaas

Doe een beetje olijfolie in een grote pan en bak er de pijnboompitten licht in aan (roosteren zonder olie in een anti-kleefpan kan ook). Haal ze uit de pan en zet weg. 
Breng het water voor de pasta aan de kook met een flinke schep zout.
Doe de koriander en het verkruimelde pepertje in de pan, voeg de aubergineblokjes toe, met extra olie. Laat enkele minuutjes goed bakken op een heet vuur, tot de aubergine goudbruin kleurt. Bak vervolgens de tomaten mee, matig het vuur en en laat de saus goed indikken. Doe er na weer 5 minuutjes de fijngehakte peterseliestengeltjes en de balsamico-azijn bij. Laat weer enkel minuten verder sudderen. Doe er de peterselieblaadjes bij en kruid de saus bij met zout en eventueel  nog wat peper. 
Kook ondertussen de pasta gaar, drie minuutjes volstaan voor deze verse lasagneblaadjes. Giet ze af en laat wat uitlekken. Meng ze door de saus. Snipper het basilicum erover en dien op met de geraspte kaas.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.