donderdag 28 maart 2013

Thaise salade met pittige vleesballetjes

Lichte lunch met een pittig accent!  Naar een recept uit een Nest-magazine van 2008. 

Voor 2:

200 gr rundergehakt
1 el zoete chilisaus
1 bosje koriander, fijngehakt
1/2 (kleine) rode ui, in dunne schijfjes
2 lente-uien, in  plakjes
2 tomaten, in partjes
1/2 komkommer, in dunne plakjes
1/2 grote rode chilipeper, in dunne plakjes
4 Little Gem-harten, gescheurd
1/2 bosje munt, in stukjes gescheurd
1 el limoensap
1/2 tl bruine suiker
1 tl vissaus
olie (arachide of zonnebloem)
peper en zout

Meng het gehakt met de zoete chilisaus en de helft van de koriander. Kruid naar smaak en rol er balletjes van. Zet  even koel weg.
Meng alle groenten en kruiden in een grote slakom met de rest van de korianderblaadjes. Roer het limoensap, de bruine suiker en vissaus onder elkaar tot de suiker is opgelost.
Doe een klein beetje olie in een anti-kleefpan en bak de balletjes 10 à 12 min op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Doe de vleesballetjes bij de salade, giet er de dressing over en meng voorzichtig. Serveer meteen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.