Helemaal origineel is dit receptje niet: alweer haalde ik mijn inspiratie uit het kookboek Fast, fresh, simple van Donna Hay. Alleen, ik had geen kruimeldeeg en maakte deze taart met bladerdeeg, waardoor het toch nog een beetje mijn recept werd. Bovendien heb ik de uien zelf gekaramelliseerd. In Donna's fast concept paste de kant-en-klare uienrelish beter.
Echt een voltreffer!
Voor een lichte maaltijd voor 2:
1 pak kant-en-klare bladerdeeg
250 gr butternutpompoenvlees, in blokjes van 1 cm gesneden
3 à 4 uien, in partjes gesneden
1 à 2 el balsamicoazijn
1 tl suiker (ev.)
olijfolie
50 gr blauwe kaas
6-8 salieblaadjes
Vooraf:
Doe
een flinke scheut olijfolie in een pan en laat de olie heet worden.
Doe er de uien in en laat ze aanfruiten. Draai het vuur vrij snel lager
en laat de uien ongeveer 20 à 30 minuten verder bakken. Doe er na een
kwartiertje de balsamicoazijn (en eventueel suiker) bij en meng goed.
Laat nog een tiental minuten verder karamelliseren, tot de vloeistof
bijna volledig verdampt is. De uien krijgen nu hun intense kleur en hun
zoete smaak. Als je wat oudere balsamico gebruikt hoef je zelfs geen
suiker toe te voegen. Laat de uien wat afkoelen voordat je ze als
taartbeleg gebruikt.
Verwarm de oven volgens de instructies van het bladerdeeg.
Stoom de pompoenblokjes gedurende ong. 10 min. Laat ze uitlekken.
Rol
het bladerdeeg uit op een bakplaat en leg er in het midden de uien op.
Laat zeker de randen vrij! Leg de pompoenblokjes er bovenop en kruid met
wat peper en zout. Let op: blauwe kaas is ook al zout! Verbrokkel de
blauwe kaas erover en leg er de salieblaadjes bovenop. Werk snel want
bladerdeeg laat zich moeilijk bewerken als hij te warm wordt!
Vouw
nu de vrijgebleven rand van het bladerdeeg over de vulling en schuif de
taart in de voorverwarmde oven, ong 30 min of volgens de instructies
van de fabrikant.
Lekker met een groene salade en een fris wijntje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.