zondag 16 november 2014

Vitello tonnato

Met een restje kalfsgebraad tover je in een mum van tijd deze Italiaanse specialiteit op tafel. Heerlijk voorgerecht voor 4 maar ook perfect als lichte zondagslunch voor 2. 

Voor 2 à 4: 
350 gr kalfsgebraad, op voorhand gebakken
80 gr tonijn in olijfolie
3 el kalfsfond
2 grote el mayonaise, bij voorkeur zelfgemaakte  
3 ansjovisjes
1 el kappertjes *, afgespoeld en uitgelekt + extra voor garnering
enkele augurkjes  

Pureer de ansjovis met de tonijn, kalfsfond en kappertjes in een foodprocessor tot een gladde saus. Er mag gerust wat olijfolie mee bij de tonijn.
Meng met de mayonaise. De kappertjes en ansjovis zorgen al voor voldoende zout, maar misschien wil je er nog wat zwarte peper bij. Zet in de koelkast tot gebruik. 
Snij het kalfsvlees  zo fijn mogelijk en schik op een serveerschotel. Doe er de tonijnsaus over met wat augurkjes en extra kappertjes.
Lekker met een groene salade, geroosterd brood en een rosé. 

* Gebruik bij voorkeur kappertjes in zout. Spoel het zout weg voor gebruik en laat wat uitlekken. Kappertjes in azijn zullen altijd wat zuur blijven smaken. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.