
Vegetariërs laten de hesp weg en vervangen de kippenbouillon door groentebouillon. Een recept waar iedereen dus zijn eigen ding kan mee doen.
Voor 2:
2 sneden gekookte hesp
4 vellen verse lasagne (of voldoende voor 2 laagjes)
3 stronkjes witloof
2 preiwitten
1/4 savooikool (=groene kool)
1/4 l kippenbouillon
boter, bloem en melk
gratinkaas + blauweschimmel-kaas
peper, zout en nootmuskaat
Verwarm de oven voor op 200°.
Snij de groenten in fijne reepjes of schijfjes. Stoof ze elk afzonderlijk in wat boter. Voeg tijdens het stoven van de savooikool al wat bouillon toe. Kruid alle groenten met peper en zout en extra nootmuskaat oor de savooi.
Beboter een ovenschotel die zo groot als 2 vellen lasagne.
Doe de prei er eerst in, leg er een snede gekookte hesp op, dan 2 vellen lasagne naast elkaar. Zorg dat ze niet te veel overlappen. Giet er wat bouillon over. Dan de savooikool, weer een laagje lasagne en wat bouillon. Leg er dan de tweede snee hesp op en eindig met het witloof.
Maak een lichte bechamelsaus met wat melk en eventueel de rest van de bouillon. Doe er de helft van de kaas in en giet het over de lasagne. Strooi er de rest van de kaas over en laat in de oven gratineren gedurende ong. 30 min.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.