Restjes knolgroenten en wat olijfolie en basiskruiden, meer heb je echt niet nodig voor deze ovenschotel. Je kan hem als vegetarisch hoofdgerecht serveren met wat couscous of brood, of zoals hier als bijgerecht bij gebakken vis.
Wie door mijn blog bladert zal merken dat ik regelmatig val voor de charme van deze eenvoudige én gezonde manier van koken. Ik geef nog even de verwante recepten mee onderaan deze pagina*.
Deze keer hield ik de kruiding zeer eenvoudig: je hebt er geen exotische specerijen of kruiden voor nodig. Dat het verse rozemarijn of tijm moet zijn vind ik dan weer wel vanzelfsprekend.
Voor 2:
1 gele raap
1 pastinaak
2 wortels
1/4 butternutpompoen
2 rode uien
2 takjes verse rozemarijn
2 takjes verse tijm
peper en zout
olijfolie
balsamicoazijn
2 à 3 knoflookteentjes, gepeld en eventueel gehalveerd
Verwarm de oven voor op 180°.
Snij de groenten in grove stukken en hou daarbij rekening met hun gaartijd.
Doe alle groeten in een grote ovenschaal of bakblik en doe er peper en zout en flink wat olijfolie over. Meng alles goed en steek er de takjes tijm en rozemarijn tussen. Giet er nog een goede scheut balsamico over en zet in de oven voor ongeveer een 35 à 45 minuten.
Bak tegen het einde van de oventijd het kabeljauwhaasje op de pan en hou ook hier de kruiding vrij sober: wat peper en zout, eventueel een snuifje viskruiden.
*Verwante recepten:
http://galkookt.blogspot.be/2014/11/herfstgroenten-in-de-oven.html
http://galkookt.blogspot.be/2014/03/wortels-en-aardappelen-in-de-oven.html
http://galkookt.blogspot.be/2013/12/winterse-couscous-met-geroosterde.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.