dinsdag 11 november 2014

Herfstgroenten in de oven

Heel pure, aardse smaken in deze groenteschotel. Je kan er eindeloos op variëren. Prei of venkel ipv pastinaak, gele en groene paprika's, zoete aardappelen, andere kruiden, eventueel wat honing om te karamelliseren, zelfs wat gember en ingemaakte citroen, het kan allemaal. Eigenlijk heb je niet echt een recept nodig, maar ik geef graag mee hoe ik het maakte. 

Voor 2:
1 rode paprika, in stukken
1 rode ui, in partjes
2 banaansjalotjes, gehalveerd
1 pastinaak, in stukken
3 wortels,  in verschillende kleuren, in de lengte gehalveerd en in grote stukken
1/4 butternutpompoen, in grove stukken, eventueel met schil
4 tijmtakjes
2 rozemarijntakjes
5 knoflookteentjes, geplet  met schil
olijfolie


Verwarm de oven voor op 180°. Snij de groenten in stukken zoals gewenst. 
Kook de wortels eventueel even voor (5 minuten in kokend water). 
Meng alles in een grote ovenschotel met flink wat olijfolie en wat peper en zout en zet in de oven voor ongeveer 40 minuten.  Als je honing gebruikt, kun je misschien beter het eerste kwartier de groenten bedekken met wat folie, zodat ze niet verbranden.
Lekker op zichzelf, maar ook als bijgerecht bij een varkenskotelet bijvoorbeeld. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.