Vandaag kreeft op het menu, net als vorig jaar op Nieuwjaarsdag.
Blijkbaar ben ik nogal voorspelbaar. Maar 't is genoteerd. Volgend jaar iets anders!
Voor 4:
2 gekookte kreeften (diepvries, elk 500 gr)
viskruiden
olie
4 bladerdeeggebakjes
1/2 blik kreeftensoep, onverdund
visbouillon
2 el bloem
2 el boter
1/2 l visbouillon
100 gr verse grijze garnalen
150 gr zeevruchtenmengeling, klaar voor gebruik
enkele el gemalen kaas
peper, zout en nootmuskaat
wat verse peterselie
Verwarm de oven voor op 200°.
Snij de hoedjes van de bladerdeeggebakjes los.
Laat de kreeft in zijn verpakking ontdooien. Snij hem daarna in tweeën, in de rug eerst naar de kop toe, dan naar de staart. Maak het kreeftenvlees los en leg daarna terug in het pantser. Breek de scharen open met een kreeftentang en leg ook terug bij de kreeft.
Maak een roux van boter en bloem, aangelengd met de visbouillon en kreeftensoep. Doe er de garnalen en zeevruchten door en kruid met wat peper, zout, nootmuskaat en peterselie. Doe er naar smaak wat gemalen kaas bij.
Bedek de helft van een grote bakplaat met alufolie. Zet de randen van de folie rechtop zodat het bakvocht niet uitloopt naar de rest van het blik. Leg de kreeften er met de snijkant naar boven bovenop, doe er wat viskruiden over en wat olie. Zet de bladerdeeggebakjes op de andere helft van de bakplaat en laat 8 à 10 min. in de oven.
Vul dan de pasteitjes met de zeevruchtensaus en leg er de hoedjes bovenop.
Serveer op een warm bord, met eventueel nog wat extra saus erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.