donderdag 16 januari 2014

Pompoensoep met zoete aardappel

Lekker soepje om een druilerige dag op te vrolijken. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en het is zo klaar. Foelie en kaneel zorgen voor de aparte smaak, die wonderwel past bij de pompoen en zoete aardappel. Foelie zal allicht niet in elk kruidenrekje te vinden zijn, maar je zou het ook kunnen vervangen door wat nootmuskaat.  Als je de hoeveelheden verdubbelt zou ik vooral de pompoen en de bouillon aanpassen.



Voor 2:
1 halve butternutpompoen (ongeveer 450 gr), in blokjes
1 zoete aardappel, in blokjes
1 ui, in grove stukken
3/4 l bouillon (kip en/of groenten)
1/4 tl kaneel
1/4 tl foelie
1 el verse bladpeterselie, fijngehakt
peper van de molen 

Stoof de ui aan in wat olie. Doe er de groenten en de bouillon bij met de foelie en kaneel. Laat 20 minuutjes koken en blender of mix dan. Nog een paar flinke draaien van de pepermolen en werk af met peterselie. Liefhebbers kunnen er  in hun bord nog een lepel Griekse yoghurt doorroeren.



1 opmerking:

  1. Ik gebruik nu gewone uien ipv rode uien. Zo blijft het oranje van de pompoenen beter overeind. In smaak geeft het nauwelijks verschil.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.