zondag 5 januari 2014

Pasta met spinazie en 3-kazensaus

Alweer een pastagerechtje waarmee gesjoemeld mag worden. Verander de pasta, verander de kaas, het maakt niet uit, het recept blijft overeind. Ik werkte met gevulde pasta, cappellacci met everzwijn. Nu is dit typisch iets voor dit seizoen en wie na de feesten op boodschappen gaat, zal wellicht een andere keuze moeten maken. Maar dat is nu juist het leuke aan koken. Het kan allemaal. Neem dus gerust een andere gevulde pastasoort, of gewoon penne.
Voor de kazen geldt hetzelfde. Gebruik een romige kaas en een geraspte kaas en doe er een derde kaas bij voor een extra smaaktoets.
Lekker, snel en eenvoudig!

35 gr blauwe kaas, type roquefort
4 el  parmezaan, geraspt
125 gr ricotta
250 gr gevulde pasta
300 gr verse spinazie, gewassen en uitgelekt
ev. (lichte) room
1 sjalotje, gesnipperd
1 knoflookteen
peper en zout

Breng alvast een grote pot (gezouten) water aan de kook voor de pasta. Verse pasta hoeft meestal niet lang te koken. Hou daarmee rekening in je timing.
Steek een knoflookteen op een vork.
Fruit het sjalotje aan in een grote (wok)pan. Als het glazig begint te worden, doe je er de spinazie bij. Je pan lijkt overvol, maar dat is een kwestie van enkele minuutjes. Roer af en toe met de vork met knoflookteen door de spinazie. Geloof me, het is geweldig voor de smaak. Net dat vleugje look, zonder echt te overheersen.
Roer ondertussen de parmezaan en verbrokkelde roquefort door de ricotta, met een scheutje kookwater (of room als je geen schrik hebt van een extra calorie).
Als de spinazie geslonken is, kruid je nog even bij met zout en peper. Roer er dan het kaasmengsel door en leng indien nodig nog aan met wat kookvocht.
Dien de pasta op in warme borden en serveer er de spinazie bovenop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.