zaterdag 25 januari 2014

Prei-courgettesoep garam masala

Gebruik eens  garam masala als variant op de  gewone kerriemengsels. Bij courgettesoep geeft dat een ongelooflijk resultaat. Typ het trefwoord garam in het zoekvak en je vindt trouwens nog een mooie reeks toepassingen met dit Indische kruidenmengsel!
 
preigroen (van 1 bundel)
1/2 courgette
1 ui
1 aardappel
1 knoflookteentje
boter of andere vetstof
1,2 l kippenbouillon
tijm en laurier
1/2 tl garam masala
1/4 tl kurkuma
zwarte peper 

Stoof de ui aan in wat boter, doe er de in stukken gesneden prei, courgette en aardappel bij en laat wat stoven. Doe er ook een fijngesneden knoflookteentje bij. Voeg er de bouillon en het tijm-lauriertuiltje bij en breng de soep aan de kook. Laat 20 minuutjes zachtjes doorkoken en mix de soep. Doe er dan de garam en de kurkuma bij. Laat nog even goed doorwarmen en kruid indien nodig bij met wat peper en zout. Wil je het echt pittig,  gebruik dan chilivlokjes ipv zwarte peper.






    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten

    Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.