Vandaag heb ik een receptje van Dirk De Prins (van het tijdschrift Ambiance) uitgeprobeerd. Het valt zeer goed mee, alleen zijn de opgegeven hoeveelheden groenten wat krap voor 4. Bovendien wok ik de groente langer dan 3 minuten.
4 varkenskoteletten
Voor de marinade
10 cl ahornsiroop
80 g geconcentreerde tomatenpuree
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
1 steranijs
1 mespunt cayennepeper
½ koffielepel kaneelpoeder
50 g boter
Voor de wokgroenten
1 grote ui
1 rode paprika
100 g sluimererwten (mange-tout)
100 g sojascheuten
2 eetlepels arachide-olie
Een klontje boter
peper en zeezout
Voor de marinade
Voor de wokgroenten
Een klontje boter
peper en zeezout
1 Doe de ahornsiroop, de geconcentreerde tomatenpuree, de fijngesneden rode ui, de geperste knoflook, de steranijs, de cayennepeper, het kaneelpoeder, zout en de boter in een potje. Laat zachtjes en al roerend aan de kook komen. Laat ook al roerend 5 minuten zacht pruttelen. Vis de steranijs uit de marinade. Laat de marinade daarna afkoelen.
2 Bestrijk de koteletten goed dik met de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat een 12 u marineren in de koelkast.
3 Schraap met een vork of een mes de marinade van het vlees. Houd de marinade bij.
4 Laat de koteletten even kleuren in een hete braadpan met arachideolie en een klein klontje boter.
5 Leg de koteletten naast elkaar in een platte ovenschotel. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 200°C. Laat 15 minuten braden.
6 Doe 10 cl water bij de marinade. Laat in een potje aan de kook komen. Peper en zout.
7 Maak de wokgroenten schoon en versnijd ze in hapklare brokken.
8 Laat een eetlepel arachide warm worden in de wok. Als de olie begint te dampen voegen we de ui, de paprika en de sluimererwten toe. Roerbak de groenten gedurende 3 minuten op zeer hoog vuur.
9 Zet het vuur onder de wok lager. Voeg de sojascheuten toe en laat nog 2 minuten zacht bakken. Zout. Leg de groenten op de borden. Schik er de koteletten op en giet er de saus omheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.