Voor 2 :
boter
1 sjalot,
fijngesneden
150 ml room + 50 ml melk
100 g kaas (1/3
cambozola + 2/3 gruyère)
1 dikke snede gekookte hesp van 200 g, in blokjes
Verwarm de oven voor op 200° C.
Kook de spruitjes in ruim water met wat zout in 10-15
minuten beetgaar.
Verhit de boter in een sauspan en fruit het sjalotje op laag vuur in 5
minuten glazig.
Doe de room bij de sjalotten. Breng even aan de kook .
Verbrokkel de cambozola (of een andere blauwaderkaas) en roer samen met bijna
alle gruyère door de room. Laat de kaas al roerend smelten, zodat een mooie,
dikke gebonden saus ontstaat. Voeg melk
toe indien de saus te dik wordt. Kruid met peper en eventueel zout.
Giet de spruitjes af, doe ze over in een lichtjes
ingeboterde ovenschotel samen met de blokjes hesp, doe er wat peper en
nootmuskaat bij en schenk de saus
erover. Strooi er de extra gruyère (of
een andere raspkaas) over.
Gratineer in een
hete oven en dien op met een aardappelpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.