donderdag 23 februari 2012

Spruitjes met hesp in cambozolasaus

Zo lust iedereen spruitjes! Met lekker veel kaas en in de oven.


Voor 2 :

350 g spruiten
boter
1 sjalot, fijngesneden
150 ml  room + 50 ml melk
100 g kaas  (1/3 cambozola  + 2/3 gruyère) 
1 dikke snede gekookte hesp van 200 g, in blokjes

Verwarm de oven voor op 200° C.

Kook de spruitjes in ruim water met wat zout in 10-15 minuten beetgaar.

Verhit de boter in een sauspan  en fruit het sjalotje op laag vuur in 5 minuten glazig. 
Doe de room bij de sjalotten. Breng even aan de kook . Verbrokkel de cambozola (of een andere blauwaderkaas) en roer samen met bijna alle gruyère door de room. Laat de kaas al roerend smelten, zodat een mooie, dikke gebonden saus ontstaat.   Voeg melk toe indien de saus te dik wordt. Kruid met peper en eventueel zout.

Giet de spruitjes af, doe ze over in een lichtjes ingeboterde ovenschotel samen met de blokjes hesp, doe er wat peper en nootmuskaat bij  en schenk de saus erover.  Strooi er de extra gruyère (of een andere raspkaas) over.

Gratineer  in een hete oven en dien op met een aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.