zaterdag 11 februari 2012

Pasta met chorizo, pompoen en rode paprika


Nog even een supersnel receptje met pompoen. Het liefst werk ik tegenwoordig met de butternutpompoen. Die is wat kleiner, heeft een dunnere schil en is dus makkelijker in de omgang! Smakelijk!  




Voor 2:

2 teentjes knoflookgehakt
200 g pompoen
1 rode uigrof gesnipperd
1 stuk van 5-8 cm chorizoworstontveld, in blokjes
½ à 1 rode paprikain blokjes
100 g zongedroogde (kers)tomaatjes

200 g penne of casarecce
1 eetlepel pesto
1 takje tijm & 1 takje rozemarijn
p & z
olijfolie


Snij pompoen, paprika, tomaat en chorizo in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Kook de pasta.  
Fruit de chorizo eerst aan, voeg dan de ui en knoflook toe op gematigd vuur. Doe er vervolgens de pompoen en paprika bij, en de tijm en rozemarijn. Laat alles verder gaar worden en voeg op het einde de tomaatjes toe. Laat nog eens goed warm worden en meng met de pasta en een eetlepel pesto, wat olijfolie (bijv van tomaatjes), zout en peper. 
Eventueel kan je er nog wat parmezaan of andere gemalen kaas bij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.