Voor 2 à 3:
1. Verhit in een grote sauteerpan (of stoofpot) de boter en olie en braad daarin het vlees aan alle kanten aan. Voeg de ui toe en laat zachtjes meebakken. Kruid met knoflook, zout, peper en kruidentuiltje. Voeg het bouillonketeltje, water en wijn toe, breng alles aan de kook, zet het vuur weer lager en laat gedurende 30 minuten met deksel erop sudderen.
2. Voeg wortel, pastinaak en selder toe. Breng alles aan de kook, zet het vuur lager en laat de groenten verder garen, ong. 30 min. Voeg als laatste de pompoen toe en laat nog verder garen tot het vlees zacht is en alle groenten gaar zijn. Reken in totaal op een gaartijd van +/- anderhalf uur, afhankelijk van de kwaliteit /soort vlees.
3. Verwijder het kruidentuiltje en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
4. Je kan nog wat Maïzena Express Donker toevoegen voor meer binding.
Lekker met aardappelkroketten of natuuraardappelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.