maandag 13 februari 2012

Stoofvlees met wintergroenten en rode wijn

Een tajine met veel groenten vandaag, of stoofvlees? Het werd stoofvlees met veel groenten. Iedereen content. 












Voor 2 à 3:
1 el olijfolie
500 gr runds- of lamsstoofvleesin blokjes
1 Knorr bouillonketeltje (vlees)
125 ml rode wijn
375 ml water
1 teentje knoflookfijngesneden
1 segment pompoenzaad verwijderd en in blokken
2 kleine pastinakenin schijfjes
2 wortelsin stukken 
2 takjes selderin schijfjes
1 rode uiin dunne ringen
1 kruidentuiltje tijm En laurier



1. Verhit in een grote sauteerpan (of stoofpot) de boter en olie en braad daarin het  vlees aan alle kanten aan. Voeg  de ui toe en laat zachtjes meebakken. Kruid met knoflook, zout, peper en kruidentuiltje. Voeg het bouillonketeltje, water en wijn  toe, breng alles aan de kook, zet het vuur weer lager en laat gedurende 30 minuten met deksel erop sudderen.
2. Voeg wortel, pastinaak en selder  toe. Breng alles aan de kook, zet het vuur lager en laat  de groenten verder garen, ong. 30 min. Voeg als laatste de pompoen toe en laat nog verder garen tot het vlees zacht is en alle groenten gaar zijn. Reken in totaal op een gaartijd van +/- anderhalf uur, afhankelijk van de kwaliteit /soort vlees.
3. Verwijder het kruidentuiltje en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
4. Je kan nog wat Maïzena Express Donker toevoegen voor meer binding.


Lekker met aardappelkroketten of natuuraardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.