maandag 20 februari 2012

Tajine met kip en groenten

Pompoen, groene paprika, rode, ui, gember ... allemaal staan ze hoog op mijn lijstje favoriete ingrediënten. Ik vind deze tajine dan ook echt een voltreffer. Zij is super makkelijk om te maken en zit boordevol aroma en smaak. Maar je moet echt wel voor de verse rozemarijn en gember gaan!  

Voor 2:

2 kippenbouten
2 grote aardappelen
2 wortels
1 groene paprika
1 segment pompoen
1 rode ui
1 takje rozemarijn
1 cm verse gember
½ tl tajinekruiden (saffraan, kurkuma, komijn, mespuntje cayenne)
¼ l kippenbouillon
zeezout
zwarte peper
olijfolie


Meng de kruiden in wat olijfolie, wrijf er de kippenbouten mee in en laat ze bruinen in een tajine of sauteerpan met dikke bodem. 
Doe er de groenten - in grove stukken gesneden - bij en de kippenbouillon en laat verder sudderen onder deksel op zacht vuur.
Als de kip gaar is, eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

Ideaal om kleine restjes groenten te verwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.