donderdag 2 februari 2012

Mosselen met koriander en limoen

Mosselen zijn altijd een beetje feest. Gewoon natuur met wat ui en selder en mosselkruiden, of op zijn Italiaans met wat look en peterselie en een beetje witte wijn.
En waarom niet eens op zijn Thaïs? Ik probeerde deze simpele versie uit, een recept uit het februarinummer 2007 van Delicious:


Voor 2 personen:


20 g boter
4 stengels bosui
2 tenen knoflook in plakjes
1 Tl chiliflakes*
1 Tl korianderzaad 
200 mosselen

200 ml witbier
1 limoen
Verse koriander


* Chiliflakes of chilivlokken kan je zelf maken door gedroogde pepertjes te malen of te verkruimelen. Je kan ook  verse rode pepertjes gebruiken.  



Verwarm de boter in een mosselpan, fruit de bosui en knoflook op laag vuur glazig. Bak de chiliflakes en het korianderzaad 2 minuten mee, schenk het bier erbij en laat het zachtjes 5 minuten koken. Voeg op hoog vuur de mosselen toe en kook ze met de deksel op de pan gaar tot de mosselen opengaan. Dat duurt slechts enkele minuutjes. Schud tussendoor even om. Besprenkel met limoensap en bestrooi met korianderblaadjes en serveer met limoenpartjes.

Mosselen op zijn Thaïs: een beetje pittiger dan we ze gewoon zijn, maar zeer lekker. Nog één klein probleempje: wat serveer je erbij? Ik hield het bij bruin stokbrood met wat boter. Dat maakt het misschien eerder een voorgerecht of een lichte maaltijd. Iemand een beter idee?
Als begeleidende drank kozen we voor een witbier van Hoegaerden.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.