En waarom niet eens op zijn Thaïs? Ik probeerde deze simpele versie uit, een recept uit het februarinummer 2007 van Delicious:
Voor 2 personen:
Verwarm de boter in een mosselpan, fruit de bosui en knoflook op laag vuur glazig. Bak de chiliflakes en het korianderzaad 2 minuten mee, schenk het bier erbij en laat het zachtjes 5 minuten koken. Voeg op hoog vuur de mosselen toe en kook ze met de deksel op de pan gaar tot de mosselen opengaan. Dat duurt slechts enkele minuutjes. Schud tussendoor even om. Besprenkel met limoensap en bestrooi met korianderblaadjes en serveer met limoenpartjes.
Mosselen op zijn Thaïs: een beetje pittiger dan we ze gewoon zijn, maar zeer lekker. Nog één klein probleempje: wat serveer je erbij? Ik hield het bij bruin stokbrood met wat boter. Dat maakt het misschien eerder een voorgerecht of een lichte maaltijd. Iemand een beter idee?
Als begeleidende drank kozen we voor een witbier van Hoegaerden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.