Voor 2 à 3 personen:
3 grote aardappelen
1 kleine ui, gesnipperd
1 kleine courgette, in kleine blokjes gesneden
½ rode paprika, in kleine blokjes gesneden
½ gele paprika, in kleine blokjes gesneden
100 gr chorizo (mild of pikant), in blokjes gesneden
½ tl Italiaanse kruiden
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
Zeezout
Olijfolie
Bereiding:
Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
Bak de chorizo in een wokpan even aan in wat olijfolie.
Voeg de ui en paprika toe en laat op een zachter vuur verder stoven.
Doe er na 10 min. de courgette, de Italiaanse kruiden en het bouillonketeltje bij en laat verder gaar worden.
Giet de aardappelen af en pureer ze met een flinke scheut goede olijfolie.
Doe de puree bij het courgettemengsel en warm de stamppot nog even goed door.
Breng de courgettestamppot op smaak met zout en peper*.
*Als je pikante chorizo gebruikt is peper niet meer nodig!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.